Besøk oss på Facebook!Send oss en mail 

Jonas Gahr Støre vil satse på Innlandet

28.03.2017

Jonas Gahr Støre vurderer å finne fram igjen Innlandsutvalgets rapport – hvis han blir statsminister.

 

– Vi hadde satsing på Innlandet sist vi var i regjering. Jeg synes rapporten er blitt nedprioritert av den sittende regjeringen, sier han til Oppland Arbeiderblad etter et besøk på Raufoss fredag.

Utvalget ble nedsatt av den rødgrønne regjeringen, og rapporten ble lagt fram for næringsminister Monica Mæland (H) i 2015. Den skulle blant annet peke ut hvordan man skal få mer fart på Innlandet. Men mange mener at det ble lagt rett i den nederste skuffen etterpå – ulest.

Nyttig for Innlandet

– Men det er aktuelt å finne fram rapporten igjen. Hvis vi skal bruke den, må den selvsagt oppdateres, mener Støre.

Lederen for Innlandsutvalget, direktør Sverre Narvesen ved NCE Raufoss, var til stede fredag og sier i en kommentar at det vil være nyttig for Innlandet å finne fram rapporten igjen:

– Den er fulgt opp av noen miljøer, men ikke på nasjonalt nivå. Det er mange enkeltsaker der som dras fram. Det er positivt at Arbeiderpartiet vil dette. Vi må selvsagt lage en ny versjon.

– Er du skuffet over at så lite er skjedd?

– Det er jo litt dumt. Vi brukte mye energi på å få den fram, svarer Narvesen.

Besøkte Benteler

Jonas Gahr Støre besøkte bildelprodusenten Benteler Automotive fredag sammen med blant andre Ap-lederen i Oppland, stortingsrepresentant Tore Hagebakken. Han besøkte Benteler for vel to år siden, og sier at fredagens visitt var et hyggelig gjenbesøk.

– Jeg hadde stor glede av det jeg lærte sist om industriell produksjon, viktigheten av å satse på kompetanse og Innlandets betydning. Å komme tilbake og møte ledelse og ansatte bekrefter styrken til dette miljøet, roser han.

Ap-lederen betegner Benteler som et utstillingsvindu for den norske arbeidslivsmodellen, med kort avstand mellom ledelse og ansatte. Han understreker samtidig at utbyggingen ved Benteler er av nasjonal betydning. Den tyskeide bildelprodusenten er som kjent i ferd med å bygge det direktør Roger Kyseth kalte verdens beste støtfangerfabrikk.

Venter på melding

Regjeringen vil, trolig rett før påske, legge fram en egen industrimelding for Stortinget. Industrimiljøet på Raufoss er spent på hva som vil komme der, og statssekretær Lars Jacob Hiim (H) har tidligere sagt at klyngene vil få sentral plass i meldingen.

– Vi skal ta imot meldingen når den kommer. Men den kommer sent. Vi i Ap har jobbet med vår egen strategi. Et løft for fastlandsindustrien vil være en viktig del av vårt program. Raufoss er en test på hva vi kan få til nasjonalt, understreker Jonas Gahr Støre.

Han trekker spesielt fram det faktum at produktiviteten er dobbelt så høy på Raufoss som gjennomsnittet ellers i landet.

– Det er viktig for produktiviteten at alle er med. Det er jo også vårt motto, smiler Ap-lederen.

Sak hentet fra Oppland Arbeiderblad

Geir

Tilbake til aktuelt