Besøk oss på Facebook!Send oss en mail 

Erna lover teknologimilliard

03.07.2017

Statsminister Erna Solberg går til valg med løfter om å sette av minst 1 milliard kroner de neste fire årene til teknologiutvikling.

På fredag tok Svein Terje Strandlie (Adm dir SRM) og Alexandra Bech Gjørv (Konsernsjef SINTEF) imot Statsministeren på Raufoss. Hun startet sin valgkampturne med å love en ytterligere opptrapping av de offentlige bevilgningene til forskning med 0,25 prosentpoeng av BNP (fra 1% til 1,25), og at opptrappingen skulle rettes mot muliggjørende teknologier.

– Vi skal derfor spesielt satse på muliggjørende teknologier, som IKT, nanoteknologi, bioteknologi og avansert produksjon, sier Solberg.

Regjeringen har innfridd målet om å bruke 1 prosent av bruttonasjonalproduktet til forskning og utvikling, men næringslivet er et stykke unna å innfri sin andel på 2 prosent for å nå målet om 3 prosent av BNP til forskning.

– For å få til det må næringslivet i større grad stimuleres til å bidra enda sterkere enn i dag. I Norge er likevel mye av pengene samlet på statens hender, og da må også staten gjøre mer. I en omstillingsfase må vi derfor øke FoU-midler over statsbudsjettet, sier Solberg, som lover at pengebruken skal opp til 1,25 prosent av BNP i neste periode.

NRK Østnytt fredag 30. juni
Oppland Arbeiderblad lørdag 1. juli

 

Geir

Tilbake til aktuelt
KONTAKTPERSONER

Prosjektkoordinator
Lars Rognås
lars.rognas@sintef.no
Tlf: 4085216

AKTUELT

Hexagon Ragasco bygde 100 000 gassbeholdere for VW
Hexagon Ragasco bygde 100 000 gassbeholdere for VW. ...
Les mer ›››
Fire millioner til Raufoss-miljøet
Fylkesutvalget har bevilget fire millioner kroner til aktiviteten hos NCE Raufoss i 2018. ...
Les mer ›››
Informasjonsmøte om Omstillingsmotor
Gjennom Omstillingsmotor kan du få hjelp til ditt kompetanseløft. NCE Raufoss fått ansvar innen avansert produksjon, og målet er å bidr...
Les mer ›››
- Gjøvikregionen er vekstmotoren
- Gjøvikregionen befester sin posisjon som motor for vekst og utvikling i Innlandet, sier Innovasjon Norge-direktør. ...
Les mer ›››

NYHETER

Nyhetsbrev