Besøk oss på Facebook!Send oss en mail 

Erna lover teknologimilliard

03.07.2017

Statsminister Erna Solberg går til valg med løfter om å sette av minst 1 milliard kroner de neste fire årene til teknologiutvikling.

På fredag tok Svein Terje Strandlie (Adm dir SRM) og Alexandra Bech Gjørv (Konsernsjef SINTEF) imot Statsministeren på Raufoss. Hun startet sin valgkampturne med å love en ytterligere opptrapping av de offentlige bevilgningene til forskning med 0,25 prosentpoeng av BNP (fra 1% til 1,25), og at opptrappingen skulle rettes mot muliggjørende teknologier.

– Vi skal derfor spesielt satse på muliggjørende teknologier, som IKT, nanoteknologi, bioteknologi og avansert produksjon, sier Solberg.

Regjeringen har innfridd målet om å bruke 1 prosent av bruttonasjonalproduktet til forskning og utvikling, men næringslivet er et stykke unna å innfri sin andel på 2 prosent for å nå målet om 3 prosent av BNP til forskning.

– For å få til det må næringslivet i større grad stimuleres til å bidra enda sterkere enn i dag. I Norge er likevel mye av pengene samlet på statens hender, og da må også staten gjøre mer. I en omstillingsfase må vi derfor øke FoU-midler over statsbudsjettet, sier Solberg, som lover at pengebruken skal opp til 1,25 prosent av BNP i neste periode.

NRK Østnytt fredag 30. juni
Oppland Arbeiderblad lørdag 1. juli

 

Geir

Tilbake til aktuelt
KONTAKTPERSONER

Prosjektkoordinator
Lars Rognås
lars.rognas@sintef.no
Tlf: 4085216

AKTUELT

SINTEF Raufoss Manufacturing og NCE Raufoss får N
38 næringsmiljøer fra hele landet har søkt Siva om opptak i den nye ordningen Norsk katapult, blant annet SINTEF Raufoss Manufacturing p...
Les mer ›››
Foreslår basisfinansiering til SINTEF Raufoss Man
I dag, 12. oktober, har Regjeringen Solberg lagt frem sitt forslag til statsbudsjett for 2018. Regjeringen foreslår å øke basisbevilgning...
Les mer ›››
Intek-utstyr for 8,2 millioner til Hunton
Intek Engineering AS skal levere pakkeanlegg med robot og annet utstyr til Huntons fabrikk nummer to i Hunndalen. Kontrakten er på 8,2 mill...
Les mer ›››
Industriprisen
Har du husket å melde på deg og din bedrift? ...
Les mer ›››

NYHETER

Nyhetsbrev