Besøk oss på Facebook!Send oss en mail 

NCE bedrifter har fått millionstøtte til forskningsprosjekter.

05.02.2018

Milliondryss til lokale bedrifter

 

Forskningsrådet deler ut 480 millioner kroner til 46 prosjekter. De tre i Oppland er Mustad Autoline, Hexagon Ragasco og Skriverform.

Førstnevnte får 13,5 millioner kroner til prosjektet «Smarte Bærekraftige Komposittprodukter», som er produksjon av plastemballasje.

– Hexagon Ragasco er kåret til Norges smarteste industribedrift for høyteknologiske løsninger og helautomatisk produksjon. I prosjektet skal de utvikle metoder og verktøy for tilstandsdetektering, opplyser Forskningsrådet.

Mustad Autoline får 10,9 millioner kroner. Forskningsrådet opplyser at krokfangst av fisk (linefiske) regnes som miljøvennlig og at bedriftens kunder oppnår en prisgevinst på sin fisk som bærekraftig og miljøriktig mat.

I prosjektet skal Mustad Autoline utvikle en elektrifisert drivlinje med optimalisert styringssystem som vil kunne halvere energiforbruket, samt fjerne bruken av hydraulikkolje fra dekksutstyret, noe som vil ytterligere bedre flåtens miljøprofil. De skal også utvikle tjenester til fiskerne for å bistå med overvåkning av utstyr med tanke på vedlikehold.

Skriverform i Øyer får 6,5 millioner kroner.

Sak hentet fra Oppland Arbeiderblad

Geir

Tilbake til aktuelt
KONTAKTPERSONER

Prosjektkoordinator
Lars Rognås
lars.rognas@sintef.no
Tlf: 4085216

AKTUELT

Dokka Fasteners og NTNU samarbeider om smarte bolt
Innen fire år skal det bygges et kontrollsenter på Dokka der bolter i hele verden selv skal fortelle når de må vedlikeholdes. ...
Les mer ›››
Fra fyrstikk til katapult
– Den som fortsatt tror på myten om Norge som et industriland i solnedgang, bør gjøre som meg: Ta turen til Raufoss. Næringsminister T...
Les mer ›››
Kronikk: NCE Raufoss 2.0
En kronikk av Christian Hedløv Engh, direktør Innovasjon Norge Innlandet, om "NCE Raufoss 2.0": ...
Les mer ›››
Sparker i gang nytt katapult-senter for vareproduk
I dag ble "Manufacturing Technology Norwegian Catapult Centre" åpnet på Raufoss, en av de to første katapult-sentrene i Norge. Senteret s...
Les mer ›››

NYHETER

Nyhetsbrev