Besøk oss på Facebook!Send oss en mail 

NCE bedrifter har fått millionstøtte til forskningsprosjekter.

05.02.2018

Milliondryss til lokale bedrifter

 

Forskningsrådet deler ut 480 millioner kroner til 46 prosjekter. De tre i Oppland er Mustad Autoline, Hexagon Ragasco og Skriverform.

Førstnevnte får 13,5 millioner kroner til prosjektet «Smarte Bærekraftige Komposittprodukter», som er produksjon av plastemballasje.

– Hexagon Ragasco er kåret til Norges smarteste industribedrift for høyteknologiske løsninger og helautomatisk produksjon. I prosjektet skal de utvikle metoder og verktøy for tilstandsdetektering, opplyser Forskningsrådet.

Mustad Autoline får 10,9 millioner kroner. Forskningsrådet opplyser at krokfangst av fisk (linefiske) regnes som miljøvennlig og at bedriftens kunder oppnår en prisgevinst på sin fisk som bærekraftig og miljøriktig mat.

I prosjektet skal Mustad Autoline utvikle en elektrifisert drivlinje med optimalisert styringssystem som vil kunne halvere energiforbruket, samt fjerne bruken av hydraulikkolje fra dekksutstyret, noe som vil ytterligere bedre flåtens miljøprofil. De skal også utvikle tjenester til fiskerne for å bistå med overvåkning av utstyr med tanke på vedlikehold.

Skriverform i Øyer får 6,5 millioner kroner.

Sak hentet fra Oppland Arbeiderblad

Geir

Tilbake til aktuelt
KONTAKTPERSONER

Prosjektkoordinator
Lars Rognås
lars.rognas@sintef.no
Tlf: 4085216

AKTUELT

Klynger og nettverk i Innlandet
«En næringsklynge er en konsentrasjon av kunnskapsbedrifter - små og store - som samhandler og innoverer gjennom utstrakt grad av ko...
Les mer ›››
Hexagon Ragasco har nådd en ny milepæl
Enda et mål er nådd for Hexagon Ragasco: selskapet feirer at 15 millioner gassbeholdere er solgt over hele verden. ...
Les mer ›››
Utreder mulighet for batterifabrikk i Gjøvikregio
NCE Raufoss og Total Innovation er engasjert i flere prosjekter ved industriell satsing på batteriproduksjon. Nå får partnere penger til ...
Les mer ›››
Profil-Lakkering AS blir en del av Hydal Aluminium
14. September signerte Hydal Aluminium Profiler en avtale om kjøp av samtlige aksjer i Profil-Lakkering AS. Gjennom nesten 30 år har bedri...
Les mer ›››

NYHETER

Nyhetsbrev