Besøk oss på Facebook!Send oss en mail 

Hapro Electronics i solid vekst

10.09.2019

Bedriften Hapro Electronics AS på Jaren er i solid vekst, det ligger an til en økning i omsetning på 100 millioner for 2019. Bak veksten ligger et godt arbeid med å sikre en effektiv organisering og en solid innsats fra alle ansatte.

Lokal bedrift – global aktør
Hapro har holdt til på Hadeland siden oppstarten i 1973, og har hele tiden vært en aktør mot det globale markedet. – Vi produserer elektronikk og mekatronikk til nasjonale og internasjonale kunder innenfor segmentene forsvar, industri, telecom og subsea/offshore. Dette er svært konkurranseutsatte markeder, men Hapro har etablert seg som et sterkt merkenavn som produksjonspartner. En utfordring for oss er å kunne konkurrere på pris sammenlignet med for eksempel land i Øst-Europa, sier Tor Asak Giæver, administrerende direktør på Hapro. For å være konkurransedyktige jobber Hapro aktivt med økt automasjon og fokus på effektive arbeidsprosesser.

Spennende produkter
Innenfor veggene til Hapro blir det produsert en rekke spennende produkter. Bedriften er store på telecom, og leverer blant annet produkter som sørger for distribusjon av TV-signaler for overføring av blant annet direktesendinger fra store sportsbegivenheter til alle verdenshjørner. – Vi leverer også utstyr til VAR-teknologien, videodømming, som benyttes i blant annet Premier League. Et annet nyere produkt er styringselektronikk til batteridrevne ferger, sier Giæver. Spekteret av produkter er stort, vi kan nevne gps-styring til gravemaskiner, nanohelikoptere, videokonferansekamera og noder til havbunnen for å detektere oljeforekomster.

Utviklingen videre
I 2018 omsatte Hapro for 382 millioner, og i år vil bedriften trolig passere 480 millioner. – Dette er en vekst på 25 prosent, noe vi er veldig fornøyde med, sier Giæver. Økningen i ordre kommer fra flere kunder og segmenter. – For å møte den økte ordretilgangen har vi vært nødt til å bli enda mer effektive og har stort fokus på rett levering i hele verdikjeden, sier Giæver. – Vi rekrutterer noe, og har behov for både erfaringsbasert kompetanse og ressurser med høyere utdannelse, vi skal fokusere mer på samarbeid med NTNU Gjøvik og Raufoss-miljøet.

Les mer om Hapro her

Hapro lyser ut 2-4 stillinger som Prosjekttekniker. Les mer om stillingen her

NCE Raufoss

Tilbake til aktuelt