Besøk oss på Facebook!Send oss en mail 

Skal sette fart på omstilling i norsk industri

- Kongsberg og Raufoss er sånne 'mirakelsteder'. De har ikke fisk eller olje. De har egentlig ikke noen ting, annet enn utrolig flinke folk.

Det sa Mona Skaret i Innovasjon Norge under en pressekonferanse hos Devotek 10. september. Til stede var næringsminister Monica Mæland, representanter fra næringslivet og politikere.
Bakgrunnen er regjeringens pilotprogram "Klyngene som omstillingsmotor", som har en effektiv omstilling av norsk næringsliv som formål. Dette skal skje ved å videreutvikle utvalgte teknologi- og kompetanseområder på tvers av ulike industrielle miljøer. Det er de tre klyngene NCE Systems Engineering på Kongsberg, NCE Raufoss og NCE i Halden som har undertegnet avtalen med Innovasjon Norge. Fremover skal de spre sin spisskompetanse til andre deler av næringslivet.
Disse tre teknologimiljøene har de tre siste månedene jobbet med prosjektet i samarbeid med Innovasjon Norge. Programmet starter umiddelbart, og det følger penger med i potten. Nærmere bestemt er seks millioner kroner allerede på plass, og ambisjonen er 30 millioner kroner fra Innovasjon Norge per år, i en fem års periode. Finansieringen forutsetter riktignok bevilgninger fra de kommende statsbudsjetter.

.............

- Dette er egentlig en veldig kul dag, sa Mona Skaret fra Innovasjon Norge. Hun fortalte at dette i bunn og grunn handler om hvordan norsk industri skal møte oljesmellen. At det gjelder å fornye seg, finne andre ting å leve av. I den anledning hadde Innovasjon Norge i vår prosjektet "Drømmeløftet", der de hadde flere møter med næringslivet om hva som skal til for å få til en god fremtidig omstilling. Mange av svarene de fikk handlet om å få på plass gründervirksomhet og gjøre det mer attraktivt, større fokus på entreprenørskap og utvikling av nye ting i fremtiden. Da må ulike næringsklynger samarbeide og utveksle erfaringer med hverandre.

Dette er et utdrag fra en artikkel på hjemmesiden til Abelia. Les hele artikkelen her.
Les også på vår hjemmeside her.
Les på Norsk Industri sin hjemmeside her.

AKTUELT

Dokka Fasteners og NTNU samarbeider om smarte bolt
Innen fire år skal det bygges et kontrollsenter på Dokka der bolter i hele verden selv skal fortelle når de må vedlikeholdes. ...
Les mer ›››
Fra fyrstikk til katapult
– Den som fortsatt tror på myten om Norge som et industriland i solnedgang, bør gjøre som meg: Ta turen til Raufoss. Næringsminister T...
Les mer ›››
Kronikk: NCE Raufoss 2.0
En kronikk av Christian Hedløv Engh, direktør Innovasjon Norge Innlandet, om "NCE Raufoss 2.0": ...
Les mer ›››
Sparker i gang nytt katapult-senter for vareproduk
I dag ble "Manufacturing Technology Norwegian Catapult Centre" åpnet på Raufoss, en av de to første katapult-sentrene i Norge. Senteret s...
Les mer ›››

NYHETER

Nyhetsbrev